QUATRE MODALITATS DE POLE AL CAMPIONAT NACIONAL“THE POLE CHALLENGE

Pole Sport, Ultra Pole, Artístic Pole i Para Pole es trobaran les cares al “The Pole Challenge” els propers 1 i 2 d’abril al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. De la competició en sortiran els classificats per al campionat mundial.

El 12 de març es tanquen les inscripcions per participar. Actualment ja compten amb el mateix nombre d’inscrits que el passat 2016 i s’espera superar àmpliament els 100 participants. Cada un pot competir en diverses modalitats. Les entrades per veure la competició ja estan a la venda a traves de ticketmaster.com. Preu únic de 19’50€/entrada per als dos dies.

The Pole Challenge és una competició i un espectacle en sí mateix. Un speaker anirà explicant als espectadors en què consisteix cada modalitat i animarà les dues jornades per a convertir-la en una experiència en tots els sentits.

PoleSport2017

Les modalitats del Pole

Pole Sport és una disciplina de força, equilibri, elasticitat i ritme. Una sèrie d’exercicis en una barra vertical a través d’una coreografia acrobàtica. Amb un reglament molt ben definit i un nivell d’exigència molt elevat. En aquesta segona edició del campionat a Tarragona també hi haurà representació de la modalitat Para Pole.

Ultra Pole és una modalitat un contra un. Cada participant té 30 segons per demostrar la seva superioritat davant el contrincant, 30 segons perquè el contrincant respongui i 30 segons més per la seva rèplica. Un cop acabades les intervencions (anomenades combos) el jurat decideix. Un dels participants queda eliminat al moment, mentre que el guanyador competirà contra el següent concursant. Un tipus de competició molt espectacular ja que els participants s’ho juguen tot en una posada en escena molt ràpida i en la que han de captar l’atenció del públic i del jurat.

La vessant més teatral i emotiva es viurà amb les actuacions d’Artistic Pole. Una modalitat en la que hi tenen cabuda l’atrezzo i els canvis de vestuari. On es pot narrar una història amb el moviment.

Open Internacional

Competidors d’altres països també es trobaran a l’Open que es celebrarà durant la competició. Una oportunitat per a que esportistes de països on no hi ha federació de Pole Sport puguin competir i classificar-se per una posició al campionat mundial. S’espera que en aquesta categoria participin esportistes de Suïssa, Bèlgica, República Txeca i possiblement d’atres països encara per confirmar. Majoritàriament els esportistes que competeixen a l’Open ho fan en categoria elit, pel que s’espera també un alt nivell en les actuacions.

Alt nivell dels competidors

Cristian Fernández, Jordana de Haro, Iryna Vorobyeva, Alba Parra y Carolina Arlandez es van classificar el passat 2016 per al Mundial que es va celebrar a Londres. Finalment es van posicionar al ranking mundial en molt bones posicions (dins de les seves categories).

pole sport christian 600x600px
Showcase de Dimitry Politov

El diumenge 2 d’abril, Dimitry Politov realitzarà un Showcase en motiu del The Pole Challenge. El seu protagonisme és merescut ja que es tracte d’un dels millors esportistes d’aquesta disciplina a nivell mundial. El dilluns 3 d’abril també oferirà workshops a la seu d’Art Move Studio per a federats que s’hagin inscrit prèviament.

dimitry politov showcase tarragona

Organització

El Campionat Nacional de Pole Sport està organitzat per La Federación Española de Pole Sport, Disciplinas Afines i ANPSFADA (Artmove Studio), que treballen per donar a conèixer aquesta disciplina esportiva amb l’objectiu de convertir-la en esport olímpic. Una disciplina que està agafant molt d’interès entre el públic general i que creix molt ràpidament en nombre de seguidors i practicants.

La finlandesa Salima Peippo, resident al camp de Tarragona, està darrera d’aquesta competició i porta el gran pes de la seva organització. Compta amb la col·laboració de Carolina Zoyo, entre altres, per les tasques prèvies a l’esdeveniment. La curada organització i els bons resultats del 2016 van portar a La Federación Española de Pole Sport  a repetir seu per aquest 2017.

Repercussió a la ciutat

The Pole Challenge és un atractiu reclam tant per esportistes com per la ciutat. Més de 600 visitants entre participants, acompanyants, entrenadors, públic i jurat. S’espera, doncs, que tat comerciants com hotelers puguin apreciar aquest increment de visites.