El Palau Firal i de Congressos de Tarragona ha estat escollit per dur a terme el XXV Congrés d’Atenció Primària els proper 5 i 6 de novembre. Més de 300 professionals ompliran l’auditori Eutyches i 5 sales paral·leles per dur a terme dos dies intensos de debat, aprenentatge i posada en comú de les temàtiques més rellevants del sector.

Els hotels de la ciutat s’ompliran per allotjar als participants del congrés que provenen de diferents punts de la geografia catalana. Un benefici directe per la ciutat tant pel prestigi que aconsegueix com a destinació de congressos com pels beneficis econòmics que aquest reportarà al sector hoteler, turístic i gastronòmic. Una gran oportunitat per projectar a tots els participants un record inoblidable tant del congrés com de la seva estada a Tarragona.

Destaquem del congrés la participació de la medallista olímpica Teresa Perales amb la seva conferència sobre voluntat i motivació, que obrirà la reunió el dia 5 de novembre. Entre els temes que es tractaran hi ha l’actualització científica sobre patologies molt presents en la població, com ara la diabetis, així com tallers dedicats a millorar la pràctica clínica diària a les consultes i el maneig de noves tecnologies per part dels professionals de la salut.

En els darrers anys, la medicina familiar i comunitària ha dut a terme un gran esforç per adaptar-se als canvis i convertir al pacient en l’eix de tot del sistema sanitari. En aquest panorama, i quan es compleixen 30 anys de la reforma de l’Atenció Primària a Catalunya, els metges de família han continuat atenent a les persones, utilitzant el sentit comú sense descuidar el diagnòstic més acurat, acompanyant als pacients en la malaltia i el seu entorn… sempre amb una perspectiva bio-psico-social, imprescindible en la medicina familiar i comunitària. Per tots quests motius, el lema del XXV Congrés d’Atenció Primària 2015 és “Esforç, Seny i C…”, deixant oberta la participació per completar-lo a tots els inscrits.

Justament a les comarques de Tarragona, la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) desplega una important activitat, basada especialment en la formació continuada dels professionals de l’Atenció Primària. A més, són molts els metges i metgesses de família del territori que formen part d’algun dels 45 grups de treball de la Societat, especialitzats en diferents àrees temàtiques.

La Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC) és una associació científica i professional de metges especialistes en Medicina Familiar i Comunitària en l’àmbit de Catalunya, fundada l’any 1983. Està federada a la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria (semFYC) i forma part de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears (ACMSCB). En l’actualitat té més de 4000 socis i 45 grups de treball.

La finalitat de la CAMFiC és assolir l’excel·lència de l’Atenció Primària de Catalunya mitjançant aquestes estratègies: Promoure i fomentar els principis de l’Atenció Primària de Salut,  l’avenç i el progrés de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària (MFiC) i a través d’organitzar activitats de caràcter professional, formatiu i de recerca.