Del 23 al 25 de febrer al Palau Firal i de Congressos de Tarragona

Torna a l’escenari del Palau de Congressos de Tarragona una de les competicions esportives més dures i espectaculars. Els dies 23, 24 i 25 de febrer arriba per tercer any consecutiu la III Pole Sport Champoionship. Una combinació de força, elasticitat, ritme i equilibri.

El III Pole Sport Championship és una competició i un espectacle en sí mateix. Un speaker anirà explicant als espectadors en què consisteix cada modalitat i animarà les tres jornades per a convertir-la en una experiència en tots els sentits.

Les entrades ja estan a  la venda a través del portal ticketmaster per un preu de 21,50€ (despeses de gestió incloses). L’entrada dóna accés als tres dies de competició.

Per aquesta tercera edició s’han inscrit 205 participants, que representa un augment de del 45% respecte l’any passat.

Una tendència que sembla que està a l’alça i es preveu positiva també per futures edicions. L’augment de participants ha fet ampliar la durada del campionat, que finalment començarà divendres a la tarda i s’allargarà fins diumenge.

Les modalitats que es podran veure en la competició seran: Pole Sport, Ultra Pole, Artístic Pole i Para Pole. A més, en aquesta edició entra un nova categoria d’atletes amb ceguesa. Una demostració de superació i passió que contagia aquest esport.

Tarragona, seu del Mundial de Pole Sport

La gran exclusiva per aquest any serà la celebració del Mundial de Pole Sport el proper mes de juliol a les instal·lacions del Palau Firal i de Congressos de Tarragona. D’aquesta manera Tarragona es convertirà en capital mundial d’aquesta disciplina. 

Les modalitats del Pole 

Pole Sport és una disciplina de força, equilibri, elasticitat i ritme. Uns sèrie d’exercicis en una barra vertical a través d’una coreografia acrobàtica. Amb un reglament molt ben definit i un nivell d’exigència molt elevat. En aquesta segona edició del campionat a Tarragona també hi haurà representació de la modalitat Para Pole.

Ultra Pole és una modalitat un contra un. Cada participant té 30 segons per demostrar la seva superioritat davant el contrincant, 30 segons perquè el contrincant respongui i 30 segons més per la seva rèplica. Un cop acabades les intervencions (anomenades combos) el jurat decideix al moment, un dels participants queda eliminat al moment, mentre que el guanyador competirà contra el següent concursant. Un tipus de competició molt espectacular ja que els participants s’ho juguen tot en una posada en escena molt ràpida i en la que han de captar l’atenció del públic i del jurat.

La vessant més teatral i emotiva es viurà amb les actuacions d’Artistic Pole. Una modalitat en la que hi tenen cabuda l’atrezzo i els canvis de vestuari. On es pot narra una història amb el moviment.

Organització

El Campionat Nacional de Pole Sport està organitzat per La Federación Española de Pole Sport,  Disciplinas Afines i ANPSFADA (Artmove Studio), que treballen per donar a conèixer aquesta disciplina esportiva amb l’objectiu de convertir-la en esport olímpic. Una disciplina que continúa augmentant l’interès del públic general i que creix molt ràpidament en nombre de seguidors i practicants.

La finlandesa Salima Peippo, resident al camp de Tarragona, està darrera d’aquesta competició i porta el gran pes de la seva organització. Compta també amb la col·laboració de Carolina Zoyo, entre altres, per les tasques prèvies a l’esdeveniment. Tres edicions de gran dedicació i esforç en l’organització de la competició culminen amb la propera celebració del Mundial de Pole Sport a Tarragona.