Els dies 8 i 9 de desembre el Palau Firal i de Congressos de Tarragona tornarà a ser seu d’un campionat a nivell mundial. En aquesta ocasió es tracta de del Campionat del Món Master de Bodybuilding&Fitness de la IFBB Internacional(International Federation Of BodybuildingandFitness).

En aquesta edició, que tindrà seu a Tarragona, s’esperen 500 atletes provinents de 50 països. Una xifra habitual en aquest tipus d’esdeveniment. Els atletes estatals que participen en la competició cal que formin part de la selecció espanyola i hagin aconseguit medalla en alguna de les competicions nacionals.

Les categories que competiran al mundial són:

Masculines master (+):toronto pro supershow DS4 4115 - Palau Firal i de Congressos de Tarragona

  • Mensphysique
  • Mensshort
  • ClassicBodybuilding
  • Bodybuilding

Femenines master (+ 35 anys):

  • Bikini fitness
  • Bikini wellnes
  • Bodyfitness
  • Womenphysique

El Palau de Congressos de Tarragona seu de campionats esportius

 El passat 29 d’abril de 2018 el Palau Firal i de Congressos de Tarragona ja va acollir el Campionat de CatalunyaFCBB, afiliada a la  Federació Espanyola (IFBB España) i a la International Federation of Bodybuilding (IFBB Internacional). En aquesta competició territorial ja s’hi van inscriure al voltant dels 200 atletes.

Aquest no és l’únic esdeveniment esportiu que ha acollit el Palau de Congressos els darrers anys. En la branca del PoleSport s’han dut a terme tres campionats nacionals i aquest 2018 s’ha acollit el Campionat Mundial d’aquesta disciplina. Anualment, el Palau Firal i de Congressos també és seu del conegut concurs nacional de dansa ANAPRODE.

 

Els orígens del Bodybuilding i el Fitness a Catalunya

Catalunya, concretament Platjad’Aro, va ser el primer lloc a Espanya on es va dur a terme el primer Campionat d’Espanya d’aquesta especialitat esportiva. A nivell de tradició, Catalunya ha organitzat molts campionats d’aquest tipus. Tanmateix, la localitat de Santa Susana, a Barcelona, es denominada com la “Capital Mundial del Fitness” ja que des de fa 7 anys s’hi congreguen prop de 1500 atletes amb motiu de de la celebració del Campionat d’Europa.

La IFBB Internacional va ser fundada l’any 1946 i està present en 196 països de tot el món. La seva missió és la divulgació de les virtuts i beneficis de la pràctica de l’esport en general  i específicament  de l’aixecament de peses.L’actual President es el Doctor .D.RafaelSantonja

 

Tarragona, seu dels Jocs del Mediterrani i del Campionat de Bodybuilding&Fitness

Fa 25 anys que la IFBB Internacional realitza el campionat del Món Master de Bodybuilding&Fitness.  La darrera edició es va celebrar a Biarritz (França) però aquest any la IFBB va fixar la seu a Tarragona per la repercussió mundial dels Jocs Olímpics del Mediterrani, en què la International Federation of Bodybuilding va ser entitat col·laboradora.

L’ any 2009 l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va rebre una comitiva d’aquesta federació encapçalada pel President Nacional, sr. Jose Ramos, el President Honorífic, sr. José Donato Muñoz,  el President de la federació Catalana, sr. Carlos Ramos i Vicenç Redondo,Oficial de la Ifbb.  La comitiva va entregar a la ciutat la Medalla d’Or de la IFBB per haver sigut una ciutat clau en el desenvolupament del físic-culturisme català. El pioner d’aquest esport va ser el tarragoní José Donato tant a nivell català com espanyol. Gràcies al seu impuls Tarragona va acollir en llargues temporades d’atletes internacionals.