Cristina Terentiev, solista de la International Ballet Company de Moldàvia, ha visitat aquest matí el Palau de Congressos de Tarragona. Demà actuarà sobre l’escenari de l’auditori August amb l’obra de La Bella Dorment, la qual descriu d’extrema bellesa, tant com un diamant.

Cristina Terentiev - Palau Firal i de Congressos de TarragonaSobre l’escenari Cristina viu la dansa i la transmet amb tota la seva passió i sentiment. “És impossible separar la dansa de les emocions” ens explica mentre se li il·lumina la mirada parlant de l’obra. Una llarga carrera sobre els escenaris de tot el món fan de Cristina una ballarina entregada i apassionada, que a més ha construït no només la seva vida professional sinó també familiar entorn la dansa. Compartint escenaris amb el seu marit Alexei Terentiev, també solista de la companyia, i fins i tot amb l’ajuda de la filla del matrimoni que ara ja gran els pots donar suport en les actuacions.

La companyia de la International Ballet Company de Moldàvia va sorgir arrel de la terrible crisi humanitària que s’està vivint a Ucraïna. L’antiga companyia del Ballet de Moscou es va haver de reestructurar i en va sorgir aquets a nova companyia en la que hi trobem ballarins i ballarines de Moldàvia i d’altres països com Japó, Itàlia, Anglaterra, Espanya i França. Un grup molt divers, que s’ha format en escoles diferents i que han trobat una complementació i integració única a sobre dels escenaris. La International Ballet Company de Moldàvia destaca per la seva depurada tècnica i una excel·lent interpretació.

De Tarragona, Cristina Terentiev destaca l’emoció que els envolta quan pugen a l’escenari del Palau de Congressos. Un espai molt característic per la bellesa de l’auditori que els embolcalla d’intensitat i d’una passió que traslladen en les seves interpretacions. També estan molt agraïts al públic, el qual tanca les seves actuacions amb una aclamada ovació a peu dret. 

Un dels objectius de la International Ballet Company de Moldàvia és apropar el ballet a la ciutadania. Per això, han escollit un títol tant estimat com és La Bella Dorment, esperant fer gaudir als amants de la dansa i animar als que encara no han vist mai cap ballet a fer-ho amb una obra que segur els agradarà.

Demà dissabte, 30 d’abril a les 19 h, es podrà veure l’obra al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Les entrades pel ballet estan disponibles de forma anticipada amb la venda online i el mateix dissabte es podran comprar a taquilla del Palau de Congressos una hora abans de l’inici del ballet. A més, per tal de facilitar l’accés a la cultura han establerts importants descomptes en el preu de l’entrada per a grups a partir de quatre persones.

INternational Ballet Company de Moldavia - Palau Firal i de Congressos de Tarragona