10es JORNADES SOBRE EL MANTENIMENT EN EL SECTOR DE LA INDÚSTRIA QUÍMICA I DE PROCÉS

Els propers 28 i 29 de juny el Palau Firal i de Congressos acollirà les 10es Jornades sobre el Manteniment en el Sector de la Indústria Química i de Procés organitzades per l’Asociación Española de Mantenimiento (AEM), en què assistiran participants de tot l’estat. Aquest és el tercer cop que la ciutat de Tarragona, un espai clau i punter en el sector petroquímic dins el panorama espanyol, acull aquest esdeveniment.

Durant les dues jornades de treball es parlarà d’innovació, noves tecnologies, robòtica col·laborativa, l’internet de les coses (Internet of Things) entre molts altres temes. La seguretat com a pilar bàsic de la indústria petroquímica i les diverses normatives que regulen aquest marc de treball seran també un dels punts principals de les jornades.

Des de l’AEM s’ha volgut propiciar un ambient de debat que porti a reflexionar sobre la visió del manteniment per la propera dècada i la formació dual, un puntal clau per la competitivitat de les Pimes. Per aquest motiu s’han organitzat taules de debat al voltant d’aquestes temàtiques.

L’objectiu final de les jornades és que els professionals del Manteniment dibuixin un full de ruta per tal de conjugar l’amplitud de normes a complir (Seguretat, Gestió d’Actius, Eficiència Energètica…) i la continuïtat de l’optimització del Manteniment.

L’Asociación Española de Mantenimiento és una associació sense ànim de lucre que es va fundar el 1977 per a l’estudi, el foment i la difusió del manteniment. Actualment compta amb més de 300 entitats i/o professionals.

L’AEM és membre de la EFMS (European Federation of National Maintenance Societies) i membre fundador de la FIM (Federación Iberoamericana de Mantenimiento).

Tarragona és l’escenari idoni per dur a terme aquest tipus d’activitats encarades a la formació i la millora del sector petroquímic, una indústria molt present i integrada a la ciutat. S’espera que en properes edicions Tarragona repeteixi novament com a seu de les jornades.