28 i 29 d’octubre de 2022

I CONGRÉS DE MIGRACIÓ I INTERCULTURALITAT DEL CAMP DE TARRAGONA

Sota el lema ‘Poble en Moviment’, la Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona organitza el primer congrés sobre Migracions i Interculturalitat del Camp de Tarragona. La iniciativa neix de la necessitat de compartir coneixements i crear relacions entre tècnics i tècniques tant de l’administració pública com del tercer sector, acadèmics, estudiants, associacions i ciutadania en general.

El congrés comptarà amb una conferència inaugural, “Cap a on van les polítiques migratòries?” a càrrec de la directora general de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya, Eunice Romero. També hi haurà diversos simpòsiums, taules rodones i tallers on s’exposaran temes molt diversos relacionats amb la realitat migrant per parlar de diferents perspectives acadèmiques i on es podran conèixer experiències concretes d’especialistes en temes de migració, interculturalitat i antiracisme, on es generaran espais per a la reflexió i el debat.

El congrés comptarà amb la participació de docents i experts en matèria legislativa d’estrangeria, així com també amb actors polítics, que exposaran la seva diagnosis sobre la situació migratòria actual. També els gestors i les tècniques de diverses institucions, tant municipals, com autonòmiques i nacionals exposaran el paper de les polítiques migratòries dins de l’administració pública amb èmfasi en l’àmbit local. Finalment, també tindran protagonisme les entitats i organitzacions del tercer sector que explicaran en què consisteix el seu treball i com aquest impacta en la societat.

Més enllà de les exposicions, xerrades i conferències, el I congrés de Migracions vol visibilitzar la realitat intercultural del Camp de Tarragona i del territori, mitjançant espais on es pugui fer difusió cultural, gastronòmica i informativa sobre les diverses comunitats i així crear espais informals de distensió dins el congrés i que els propis participants puguin relacionar-se amb els col·lectius.

Aquests espais es distribuiran en la Fira de la Diversitat, que acollirà durant el congrés als col·lectius que vulguin exposar productes interculturals, des de la seva artesania a la seva literatura. També tindran cabuda en aquesta fira les institucions i associacions que treballin el tema intercultural.

A més de la fira de la diversitat, hi haurà un espai diferenciat dedicat exclusivament a la gastronomia. La Fira gastronòmica acollirà establiments culinaris de diverses nacionalitats que es troben a la ciutat de Tarragona, que tindran l’oportunitat d’oferir els seus plats.

Consulteu el programa en aquest enllaç.

Accés lliure limitat a l’aforament màxim de la sala.

Cartell Congres Intercultural page 0001 - Palau Firal i de Congressos de Tarragona