Starraco Unlimited es podrà gaudir al Palau Firal i de Congressos de Tarragona els dies 3 i 4 de juliol de 2021 de 10 a 20 h

Aquest matí s’ha presentat la 4a edició de Starraco Unlimited de la mà de Ivan Carrasco, responsable de continguts i director d’Starraco Unlimited, Jordi Dies, gerent del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, i M José López, presidenta de l’EMDET i regidora de comerç de l’Ajuntament de Tarragona. 

RP Starraco Unlimited 2021Starraco Unlimited arriba representat pel personatge fictici SU, una superheroïna creada com a icona de l’esdeveniment que anima a totes les seguidores del fenomen de la ciència ficció i la fantasia a trobar un espai d’expressió i diversió.

Els dies 3 i 4 de juliol es viurà un esdeveniment que contempla moltes i diverses activitats ubicades en els dos edificis del Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Exposicions, xerrades, actuacions musicals, personatges fantàstics caracteritzats, zona de botigues, espai tattoos, artistes, tallers, demostracions, videojocs, espases làser, zona de food trucks… Una barreja explosiva que concentra en un espai de grans dimensions tot el relacionat amb la ciència ficció i fantasia pels amants del fandom.

Durant la roda de premsa, Ivan Carrasco ha destacat que “tot i l’actual situació hem volgut arriscar-nos per oferir al públic un cap de setmana màgic, ple de sorpreses, activitats i continguts frikis, que els ajudi a allunyar-se durant 2 dies de la COVID-19. Això sí, sense oblidar-nos de la seguretat de tots i totes.”

El plat fort d’aquesta edició és la programació d’activitats dedicades al món de Harry Potter. Starraco Unlimited compta amb la col·laboració de BCN Witch Market amb qui han aconseguit programar un mercat màgic de 450m2 amb stands, artesans, photocalls i concursos cosplay, entre d’altres. Una exposició de criatures màgiques de diferents escultors i xerrades amb actors i actrius: Laura Pastor (veu de Hermione, Sabrina, Lady Bug i moltes més), José Luís Angulo (veu de Voldemort i Michael Knight, entre moltíssimes més) i Masumi Mutsuda (veu de Harry Potter i Kylo Ren en català). 

També trobarem una exposició de criatures màgiques de diferents escultors.

Durant l’esdeveniment també es projectarà el documental “Proyecto Patronus: la màgia de una generación”, dirigit per Fernando Vidal i Beatriz m. Arranz, es presentarà el llibre “Generación Potter: un viaje por el mundo mágico y su comunidad fan”, escrit per Saida Herrero i Beatriz m. Arranz i comptarem amb el podcast “Patronus Unplugged”, dirigit per Beatriz, Fernando, Saida i Pablo Begué, el qual no podrà assistir).

En una de les plantes del palau de Congressos es podrà visitar una exposició de Transfromers, una col·lecció de figures de totes les èpoques, des de que va sortir aquesta franquícia fins a l’actualitat, cedides per la Comunitat Transformers Spain.

S’exposaran diorames d’Star WarsTransformers Dragon Ball, de la que també s’hi exhibiran diferents figures.

Jocs de Trons també tindrà presència a Starraco Unlimited amb un photocall on els visitants es podran fotografiar que inclou una rèplica exacta del Tro de Ferro. L’actor Sergio Garrido de la Torre, que va participar a la sèrie en el paper de dothraki oferirà una xerrada als assistents.

A la zona de tallers hi trobarem activitats pels més petits amb pintacares, manualitats, legos i moltes més activitats per divertir-se.

L’Artist Alley s’ubicarà a la planta -1 del Palau de Congressos on trobarem diferents artistes gràfics i artesans que mostraran els seus últims treballs. En aquesta edició continua presenta la zona de tatuadors que compten amb camerinos individuals per a dur a terme els encàrrecs amb totes les mesures necessàries anti COVID-19.

Per finalitzar el recorregut dins les instal·lacions del Palau de Congressos trobarem l’espai dedicat al mercat màgic i de Harry Potter juntament amb els espais de softcombatludosport (lluita d’espases de llum), zona de jocs de rol i jocs de taula, i una zona de Masters del Universo. En aquest últim espai, la Asociación Mundo Masters del Universo oferirà diferents activitats al voltant d’aquesta saga: exposicions, xerrades, passes de capítols i alguna visita sorpresa, que no desvetllarem fins que es confirmi.

La Tortosina Marta Lamote que ens presentarà “La bondad del Villano”, una xerrada que ens aproparà a la realitat dels dolents a les pel·lícules, còmics, novel·les, etc.

starraco wars 2017 starraco wars 2017L’espai del recinte firal, davant l’estació RENFE

Aquest espai comptarà amb zona de marxandatge, on hi haurà botigues amb tot tipus de productes, des de vintage fins a les últimes novetats sortides al mercat. Joguines, còmics, samarretes… La zona benèfica, on nou associacions muntaran estand per poder donar a conèixer els seus objectius.

Tot seguit trobarem la zona de photocalls d’associacions de la ciència ficció i la fantasia, amb personatges reals amb els que el públic es podrà fotografiar. Aquest any hi seran representades diferents sagues com Star Wars, Star trek, Dr. Who, Alien, Predator, Marvel i DC, Warhammer i un vehicle sorpresa d’una de les sagues cinematogràfiques més icòniques del cinema. En aquest mateix espai es faran tómboles i sortejos benèfics.

Un escenari servirà per a dur a terme diferents tipus de concursos, així com l’actuació del pianista Víctor Mame (pianista de Dr. Prats, youtuber, instagramer, etc.), que ens portarà un ampli repertori de bandes sonores de sèries, pel·lícules i videojocs de la ciència ficció i la fantasia.

La zona de restauració s’ubicarà a l’exterior del recinte firal, a l’aire lliure, on els visitants podran degustar l’ampli repertori de plats que oferiran els food trucks que participaran en aquesta edició d’Starraco Unlimited. 

Les entrades 

Es recomana fer la compra anticipada per assegurar-se l’accés ja que l’aforament està limitat al 50%. Les entrades ja estan a la venda mitjançant la plataforma atrapalo.com. Es poden comprar entrades pel dissabte 3 o diumenge 4 de juliol a un preu de 10€/ adult, 6€ infant (de 8 a 16 anys), i gratuïts per nens menors de 7 anys. Les instal·lacions estaran obertes al públic de 10 a 20 h.

tickets vermell 02 - Palau Firal i de Congressos de TarragonaActivitats prèvies 

Els dies 12, 13, 18 i 19 de juny Starraco Unlimited es farà visible a la ciutat de Tarragona. Mitjançant aquesta associació la conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona ha ideat una campanya per a amenitzar diferents espais de la ciutat sota el lema Som Dinàmics. La campanya consisteix en 10 activitats localitzades per diferents punts del centre i barris de Tarragona on es podran veure desfilades de personatges i exhibicions esportives relacionades amb el món de la ciència ficció i la fantasia. Quidditch, softcombat, combat amb espases làser, personatges de Star Wars, Warhammer i superheroïnes. 

starraco wars 2017Un espai segur

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona compta amb el segell Safe Tourisme Certified en la categoria MICE. Una garantia que les mesures de prevenció enfront las COVID19 es duen a terme de forma correcta. Per Starraco Unlimited ha preparat el seu propi pla de contingència que inclou el control de temperatura, dispensadors d’hidrogel, ús obligatori de mascareta, circuit unidireccional, ventilació mitjançant la renovació d’aire exterior, neteja freqüent dels espais, control d’accés i un aforament limitat al 50%.

Antecedents

La darrera edició es va fer el febrer del 2020 just abans de la pandèmia i va tenir un gran èxit tant d’assistents com de contingut. Fins a 7.000 visitants van passar per Starraco Unlimited.

L’esdeveniment va nèixer el 2017 dedicat exclusivament a la saga Star Wars, sota el nom de Starraco Wars. Ja en la primera edició va tenir una gran acollida entre el públic. La segona edició, el 2018 també es va dedicar exclusivament a la saga galàctica, i el 2020, ja sota la direcció d’Ivan Carrasco, es va fer un gir per introduir nous continguts relacionats amb la ciència ficció i la fantasia. El resultat va ser espectacular convertint Starraco Unlimited en un referent fàndom del territori.

Starraco Unlimited és un esdeveniment coorganitzat del Palau de Congressos amb l’Associació Starraco Unlimited.

Activitats prèvies

Els dies 12, 13, 18 i 19 de juny Starraco Unlimited es farà visible a la ciutat de Tarragona. Mitjançant aquesta associació la conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona ha ideat una campanya per a amenitzar diferents espais de la ciutat sota el lema Som Dinàmics. La campanya consisteix en 10 activitats localitzades per diferents punts del centre i barris de Tarragona on es podran veure desfilades de personatges i exhibicions esportives relacionades amb el món de la ciència ficció i la fantasia. Quidditch, softcombat, combat amb espases làser, personatges de Star Wars, Warhasmmer i superheroïnes.