Dissabte es va celebrar el Dia Internacional de la Dansa. Des del Palau Firal i de Congressos de Tarragona es treballa també en el foment d’aquesta disciplina. Els propers caps de setmana es celebrarà a les instal·lacions d’El Palau dos concursos de dansa on participaran ballarins i ballarines d’arreu de l’Estat Espanyol i l’estranger. També està programada una nova actuació de la International Ballet Company pel proper mes de juny.

El Concurso Nacional de Danza, celebrarà la Gala Inaugural el proper 4 de maig. El concurs començarà el divendres 5 de maig i s’allargarà fins diumenge dia 7. Tres jornades intenses, de des de primera hora del matí fins a passada la mitjanit, amb més de 950 actuacions i 100 escoles participants. Per poder dur a terme aquesta marató de ball, els organitzadors compten amb dos auditoris que durant els matins funcionaran de forma simultània per poder abastar la totalitat dels participants. Com cada any, l’activitat que acull el Palau de Congressos es notarà també a la restauració, reserves hoteleres, espais d’oci i cultura de la ciutat de Tarragona.

Els dies 13 i 14 de maig es celebrarà el Certamen ORBE 2023 que tornarà a omplir la ciutat de participants i acompanyants. En aquesta ocasió, dues jornades plenes d’emoció, esforç i reconeixement del treball que tant ballarins com professors duen a terme assaig rere assaig.

Entre els dos caps de setmana s’espera que més de 12.000 persones visitin la ciutat amb motiu dels concursos de dansa.

El Ballet és també part de l’agenda habitual del Palau de Congressos. Aquest mes d’abril va tenir lloc l’obra Giselle de la mà de la International Ballet Company. I a final d’any es podran veure El llac dels Cignes i El Trencanous.

Com a novetat, el proper 13 de juny es celebrarà la Gala de Solistes interpretada també per la International Ballet Company amb els aclamats ballarins Cristina Terentiev, Alexandru Balan, Olga Marcova, Vadim Stenteko, Serguei Zdanskii, Ilona Baitler, Tatiana Nazarkevich i Nikolai Nazarkevich. Una actuació on el públic podrà gaudir de fragments de títols popularment coneguts, i d’altres més difícils de poder gaudir de forma habitual com: Arlequinada, Corsario, Chopiniana, El Quixot… Una oportunitat magnífica per tastar una mica del millor de cada un dels ballets.