El XVIIIè Congrés Nacional Català de Medicina d’Urgències i Emergències se celebrarà a El Palau el pròxim dijous 20 d’abril i divendres 21 d’abril. Més de 450 professionals de l’àmbit de les urgències i les emergències de Catalunya es donaran cita per debatre, entre d’altres, la necessitat de relleu generacional a urgències.

“Nous temps, nous reptes”
Sota el lema “Nous temps, nous reptes” el Congrés s’iniciarà el dijous 20 d’abril a les 9 h del matí i el programa comptarà amb diverses conferències per abordar els diversos temes d’interès per als professionals participants. A la tarda, es realitzaran tallers pràctics en camps com els politraumatismes, l’ecografia, la comunicació metge-pacient i la detecció de tot tipus de patologia, entre d’altres. Divendres 21 d’abril al matí el programa seguirà a les 9 h amb taules rodones de debat.
Aquest Congrés posarà de relleu la possibilitat de que enguany el Ministeri de Sanitat pugui reconèixer l’especialitat d’Urgències i que, per tant, el 2024 l’Hospital Joan XXIII pugui comptar amb els primers MIR’s d’Urgències.
Cal assenyalar que durant la cita es celebrarà una Assemblea Ordinària en la qual la Dra. Mireia Puig, actual cap d’urgències de Sant Pau i membre del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, serà la nova presidenta de SocMUE (Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències).

Conferència inaugural a càrrec de Genís Roca
Genís Roca, expert internacional en transformació digital i fundador i president de Roca Salvatella serà l’encarregat de realitzar la conferència inaugural d’aquest Congrés a les 13.30 h del dijous 20 d’abril. Amb una intervenció que parlarà de noves tecnologies.
Maria Mas, directora gerent de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) participarà en una taula rodona de debat durant la jornada de dijous al matí.

El Congrés comptarà amb una carpa de descontaminació, d’uns 15 metres, de la que disposa el SEM en cas d’accidents químics.

Cloenda divendres 21 d’abril
El divendres 21 d’abril, a les 13.30 h, tindrà lloc l’acte de clausura amb la intervenció del Dr. Tato Vazquez, actual president de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES). I els Xiquets del Serrallo oferiran un pilar de tancament.