El Palau acollirà els dies 31 de gener i 1 de febrer el congrés “Accessibilitat a les ciutats patrimoni de la humanitat”, coorganitzat pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya (GCPHE), l’Ajuntament de Tarragona i Fundación ACS.

Durant l’esdeveniment, que tindrà lloc a la sala Genius del Palau Firal i de Congressos, s’exposaran casos de bones pràctiques a les ciutats que integren el GCPHE, hi haurà diferents taules de debat i s’oferiran ponències, activitats i tallers al voltant d’aquest aspecte clau en la gestió del patrimoni. Entre les activitats i conferències es tractaran aspectes com ara les aliances publicoprivades per promoure l’accessibilitat, el marc europeu en la matèria o el potencial de les noves tecnologies per afavorir l’accessibilitat del patrimoni.

El GCPHE compta amb diferents projectes al voltant de l’accessibilitat com a un dels puntals en el seu compromís amb el patrimoni, al costat de l’educació, la seguretat, el medi ambient i la conservació i senyalització dels monuments i recintes. En aquest marc, el Grup ha desenvolupat diferents accions, com ara l’aplicació “Ciudades Accesibles”, una pàgina web de rutes accessibles o una guia de bones pràctiques per a les ciutats membres.

A Tarragona, precisament la millora de l’accessibilitat en els monuments patrimoni de la humanitat està en el centre d’un projecte ja en marxa de rehabilitació i millora de l’accessibilitat del Fòrum de la Colònia, receptor de 3 MEUR dels fons Next Generation-EU concedits a través del pla Impulsa Patrimonio del Ministeri de Turisme per al GCPHE; i d’un altre projecte de millora de l’accessibilitat, restauració i museografia de la Torre del Pretori, que opta als Fons Next Generation-EU i que està pendent de resolució.