CAMPIONAT TERRITORIAL DE CATALUNYA DE BODYBUILDING&FITNESS

200 esportistes es trobaran al Palau Firal i de Congressos de Tarragona

El Palau Firal i de Congressos de Tarragona acull el proper 29 d’abril el Campionat de Catalunya de Bodybuilding&Fitness de la Federació Catalana, afiliada a la  Federació Espanyola (IFBB España) i a la International Federation of Bodybuilding (IFBB Internacional).

S’esperen un total de 200 competidors, xifra habitual d’aquest esdeveniment. La finalitat és seleccionar els esportistes que representaran la secció catalana en la propera edició de la Copa Nacional, que tindrà lloc a el mes de juny a Múrcia.

copa bodybuilding fitness campionat territorial catalunya 2018

El pesatge dels participants començarà a les 8h i les semifinals i final de la competició a partir de les 10h. Les entrades estan a la venda anticipadament des de dilluns, 9 d’abril, i es poden adquirir al punt de venda oficial LIVE FREE REUS,  Raval Martí Folguera núm. 24 baixos, Reus).

També es podran comprar entrades el mateix dia de la competició a partir de les 9h directament a la taquilla del Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Participants i categories

El prestigi del campionat fa que es congreguin els millors especialistes d’aquest esport. De la mateixa manera que l’edició 2017 també hi participaran esportistes de les Illes Balears i d’Aragó. De la província de Tarragona destaquen clubs i gimnasos com Impuls Sport (Tortosa), Club Esportiu Alyan (Reus), entre d’altres de Tarragona, Valls, Salou…

Els participants han d’estar federats i acreditats en cada una de les categories en les que volen competir. Les categories masculines que competiran al Campionat de Catalunya de Bodybuilding&Fitness són: TERRITORIAL DE CATALUNYA DE BODYBUILDING & FITNESS

  • Mens physique
  • Mens short
  • Classic Bodybuilding
  • Bodybuilding
  • en categories junior, senior i master.

Les categories femenines són:

  • bikini fitness
  • bikini wellnes
  • body fitness
  • women physique

Les categories es divideixen també per edats: junior, sènior i màster.

TERRITORIAL DE CATALUNYA DE BODYBUILDING & FITNESSEl fitness és un esport universal que atrau tant a homes com a dones. Aquest és el principal motiu que el nombre de competidors sigui semblant tant en categoria femenina com en masculina.

El bodybuilding i el fitness són disciplines que es practiquen arreu  del món amb milions de seguidors, atrets pel benestar físic que aporta i la varietat d’especialitats que s’hi inclouen: aeròbic, step, zumba, pilates , màquines de desenvolupament de massa muscular, etc. Darrerament sí que es veu una tendència en augment de dones als espais de musculació. A més, la pràctica del fitness i el bodybuilding són un complement pels altres esports: natació, futbol, bàsquet, natació…

Els orígens del Bodybuilding i el Fitness a Catalunya

Catalunya, concretament Platja d’Aro, va ser el primer lloc a Espanya on es va dur a terme el primer Campionat d’Espanya d’aquesta especialitat esportiva. A nivell de tradició, Catalunya ha organitzat molts campionats d’aquest tipus. Tanmateix, la localitat de Santa Susana, a Barcelona, es denominada com la “Capital Mundial del Fitness” ja que des de fa 7 anys s’hi congreguen prop de 3.500 atletes amb motiu de de la celebració del Campionat d’Europa.

La IFBB Internacional va fer fundada l’any 1946 i està present en 196 països de tot el món. La seva missió és la divulgació de les virtuts i beneficis de la pràctica de l’esport en general  i específicament  de l’aixecament de peses.

Tarragona, seu dels Jocs del Mediterrani i del Campionat de Bodybuilding&Fitness

Fa 25 anys que la IFBB Catalunya realitza el campionat territorial de Bodybuilding&Fitness. Les darreres edicions van tenir lloc a Cornellà del Llobregat (Barcelona). Aquesta és la primera edició que la competició es trasllada a la ciutat de Tarragona. Un dels motius que ha impulsat el canvi ha sigut la Capitalitat de Tarragona en els Jocs del Mediterrani 2018, que començaran el proper mes de juny. La IFFB Internacional és entitat col·laboradora dels Jocs del Mediterrani.

L’any 2009 l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va rebre una comitiva d’aquesta federació encapçalada pel President Nacional, sr. Jose Ramos, el President Honorífic, sr. José Donato Muñoz, i el President de la federació Catalana, sr. Carlos Ramos.  La comitiva va entregar a la ciutat la Medalla d’Or de la IFBB per haver sigut una ciutat clau en el desenvolupament del físico-culturisme català. El pioner d’aquest esport va ser el tarragoní José Donato tant a nivell català com espanyol. Gràcies al seu impuls Tarragona va acollir en llargues temporades d’atletes internacionals.