MÉS DE 900 PARTICIPANTS AL CONGRÉS DE LLEVADORES

Del 26 al 28 de maig del 2016 el Palau Firal i de Congressos de Tarragona acollirà el IV Congrés de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), el XV Congreso de la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME) i el 2nd. ICM Southern European Region Conference. La rellevància del congrés destaca pel nombre d’inscrits i per les ponents participants, entre elles una de les dues comadrones que va assistir el part de Kate Middleton, la professora i cap de Maternitat del NHS Anglaterra, Jacqueline Dunkley-Bent.

Tres dies en els que s’espera una assistència de més 900 professionals del sector tant nacionals com internacionals. El congrés donarà un impuls a la ciutat de Tarragona tant a nivell congressual com a nivell econòmic ja que concentrarà en 3 jornades a un gran nombre de públic que s’allotjarà i gaudirà del patrimoni, cultura i gastronomia de la ciutat.

Sota  lema “Escoltar a les dones, pensar com llevadores”, el congrés busca la reflexió per trobar les necessitats i preocupacions de les dones a través del diàleg amb elles. Un espai de treball que servirà per debatre diferents visions assistencials que realitzen les llevadores tant a l’assistència primària i comunitària com en l’atenció hospitalària. A  més, el congrés serà el punt de trobada entre llevadores del Sud d’Europa.

En el programa científic del congrés intervindran reconeguts ponents d’àmbit nacional i internacional, per debatre temes, incorporar noves perspectives d’atenció, innovació i recerca que sens dubte podem millorar l’atenció en salut sexual i reproductiva.

Entre els tallers que es realitzaran hi trobem, entre altres, l’Atenció al part a l’aigua, Monitorització fetal i Curs pràctic culinari, amb dietes recomanades des de la concepció als primers anys de vida. Els primers 1.000 dies.

La trobada també s’aprofitarà per reivindicar les seves competències professionals de les llevadores a través de la Marea Rosa promoguda per la FAME i sota el lema “Ahora más que nunca necesitamos más matronas”.  Amb aquest lema les llevadores volen expressar i donar a conèixer la necessitat de tenir un nombre adequat de llevadores per garantir una assistència de qualitat i excel·lència a la població i situar-se al nivell d’altres països d’Europa respecte al nombre de llevadores per població de dones.

El Congrés serà inaugurat per la Sra. Gemma Falguera presidenta de l’Associació Catalana de Llevadores (ACL), Sra. Cristina Martínez presidenta de la Federación de Asociaciones de Matronas de España (FAME), Sra. Frances Day-Stirk presidenta de la International Confederation of Midwives (ICM) i la Sra Rita Borg membre de la Junta Directiva de la ICM per la Regió del Sud d’Europa, també estaran presents en la inauguració l’Alcalde de Tarragona i representants del Departament de Salut.

El Tarragona Convetion Bureau ha gestionat la celebració d’aquest congrés.