CONCERT DE SARDANES I ENTREGA DEL PREMI CASAL TARRAGONÍ DE CULTURA

El 27 de novembre, a les 19.30h, el Casal Tarragoní organitza un concert de sardanes i música per a cobla interpretat per la tarragonina cobla Cossetània. El concert serà l’escenari de l’entrega del primer Premi Casal Tarragoní de Cultura. El premi s’atorgarà  a la Fundació Privada Mútua Catalana per la seva tasca i suport en la promoció de la cultura.

El concert tindrà lloc a l’Auditori Eutyches del Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Les entrades/donatiu  (5€) es podran adquirir el mateix dia del concert a partir de els 18.30h.

La Cobla Cossetània

La Cobla Cossetània és una formació musical especialitzada en ballades de sardanes, concerts, cercaviles, processons, enregistraments i tot tipus de música per a cobla. La formació es va fundar l’any 2008 a la ciutat de Tarragona i està integrada per 11 músics sota la direcció d’Elisenda Vilarrubias. La cobla va enregistrar el seu primer CD de sardanes l’any 2013 amb el títol “La plaça de la Font”, en aquest recopilatori de sardanes interpreten les obres del compositor Joan Juncà.cossetania cobla sardanes

El Casal Tarragoní

casal tarragoni sardanesEl Casal Tarragoní és una entitat sense ànim de lucre nascuda a la ciutat de Tarragona l’any 1957. Aquesta associació va arribar a aplegar a més 500 socis entre els anys 60 i 70, principalment joves de la ciutat.

Actualment el Casal Tarragoní manté al voltant del centenar de socis. La seva activitat principal és la promoció de la cultura catalana i la sardana. Cada any el Casal Tarragoní organitza més de 10 actes, la majoria gratuïts i oberts al públic. Les ballades de sardanes s’aprofiten per celebrar les festivitats de Sant Jordi, el Dia Universal de la Sardana, Santa Tecla i l’11 de Setembre. També organitza 2 aplecs l’any. L’Aplec Ciutat de Tarragona, que actualment ja va per la seva 44 edició, i l’Aplec del Serrallo que aquest mes d’octubre va celebrar la 7a edició.

A més, organitza el concurs Nacional de Colles Sardanistes. Habitualment es celebra dins el marc de les festes de Santa Tecla. En altres temporades el Casal Tarragoní ha organitzat concursos de fotografia, concerts de música per a cobla i recitals de poesia.