Pole Sport retallEl Palau Firal i de Congressos de Tarragona acull el Primer Campionat Nacional de Pole Sport a la ciutat de Tarragona.  La cita esportiva tindrà lloc els propers 23 i 24 d’abril de 2016. L’esdeveniment està organitzat per la Federación Española de Pole Sport,  Disciplinas Afines i ANPSFADA ( Artmove Studio).

Pole Sport és un esport que recull la combinació de diverses disciplines. Els exercicis consisteixen en una actuació acrobàtica amb coreografia que utilitza com eina de treball una barra vertical. Una tècnica que combina força, elasticitat, equilibri i ritme. Prop de 150 esportistes d’arreu de l’estat espanyol participaran en aquesta competició que es celebra per primer cop a la ciutat de Tarragona.  En la seva primera edició s’espera una afluència de públic d’unes 600 persones entre acompanyants, familiars, aficionats a l’esport i organització.

El campionat està obert a tots els practicants d’aquest esport que estiguin interessats en mostrar el seu nivell competitiu i les millores aconseguides amb els seus entrenaments de tot l’any. La competició es divideix en diferents categories segons l’edat, nivell (amateurs, professionals, elit), si són exercicis individuals o dobles i per sexe (homes i dones). Els preus per participar oscil·len entre els 50€ i els 80€.  L’Organització del campionat també té prevista la venda d’entrades pel públic que es farà per internet a partir d’un preu aproximat de 10€ (despeses de gestió no incloses) l’entrada d’un dia.

Els interessats en participar trobaran tota la documentació necessària per inscriure’s al la web del campionat polesportsspain.org  . També es podran descarregar els codis de puntuació i codis de conducta per aprendre com aconseguir la màxima valoració en els exercicis.

El Pole Sport està considerat un esport de competició similar a la gimnàstica esportiva, rítmica, etc. L’atleta està valorat per un rigorós jurat on es puntua segons la normativa aplicable. En aquest primer campionat el jurat estarà format per 2 membres espanyols i la resta de països estrangers com EUA, Hongria, Suècia, Noruega, entre d’altres. Els jutges estan certficats per la Federació Internacional de  Pole Sport, una rigorosa normativa que exigeix un programa continu de formació i la recertificació anual dels seus membres.

Amb aquest I Campionat Nacional de Pole Sport, els organitzadors esperen aconseguir l’èxit necessari per a convertir l’esdeveniment en una cita anual a la ciutat. Una gran oportunitat per Tarragona que acollirà durant els dos dies de competició a participants, acompanyants, organitzadors i públic en general.