Un cap de setmana on ser friki és normal

Com ja és habitual al mes de febrer, arriba la fira Starraco Unlimited. Un esdeveniment dedicat a la ciència ficció i la fantasia on per un cap de setmana ser friki és la normalitat.

En aquesta setena edició, a més, es celebra el 40è aniversari de Màsters de l’Univers amb photocalls, exposicions, podcasts, xerrades, diorames i la participació d’Axel Giménez, dibuixant i dissenyador oficial de Mattel. Vingut directament des de Rosario, Argentina, serà el protagonista d’una de les xerrades on coneixerem les seves vivències com artista de Màsters de l’Univers.

Seguim de celebracions, ja que la saga dels Caçafantasmes també fa 40 anys i com a homenatge trobareu  una reproducció a mida real de l’ECTO 1 AFTERLIFE, el vehicle dels Caçafantasmes,  acompanyat de Ghostbusters Catalunya i Cazafantasmas Alicante.

El doblatge de pel·lícules és fascinant. Núria Mediavilla ens ho explicarà en primera persona, i descobrirem la gran quantitat d’actrius a les que ha donat veu:  Winona Ryder, Uma Thurman, Cate Blanchet, Cameron Díaz, entre d’altres.

replica cotxe cazafantasmes - Palau Firal i de Congressos de Tarragona

L’èxit de la fira es pot veure any rere any amb la gran quantitat de públic assistent, participació a tallers, xerrades, concurs de cosplay…. Un esdeveniment on els usuaris viuen una experiència immersiva amb el món de la ciència ficció i la fantasia, convivint amb els seus personatges preferits d’Star Wars, Star Trek, Stargate , Màsters de l’Univers, Marvel, DC, etc.

La fira està coorganitzada entre l’Associació Starraco Unlimited i EMDET SA, una aposta que es va iniciar amb ganes de crear un esdeveniment propi a les instal·lacions que s’ha consolidat, arribant ja a la setena edició del certamen.

El treball conjunt de l’Associació Starraco Unlimited i EMDET SA portarà també al mes d’octubre la 3a edició del Tarraco Manga, una fira que va néixer amb un èxit aclaparador el passat 2022. A més, s’està treballant en un nova fira que pot veure la llum el novembre de 2024. Una gran feina i preparació en cada esdeveniment que aporten a la ciutat de Tarragona un allau de visitants durant el cap de setmana. axel gimenez dibuixant mattel - Palau Firal i de Congressos de Tarragona

Tant la fira Starraco Unlimited com Tarraco Manga i el nou esdeveniment en el que s’està treballant, tenen un rerefons solidari on promoure també el respecte i la tolerància entre tots els col·lectius. En aquesta edició hi trobarem les associacions benèfiques Aspercamp, CCAR, San Filippo BCN, Si Jo Puc Tu També i AFANOC TGN; també hi participarà el Punt Lila.

 

L’entrada de Starraco Unlimited dóna accés als dos edificis del Palau Firal i de Congressos de Tarragona, on hi trobarem: exposicions, activitats i jocs, tallers, botigues, espai solidari, photocalls, artistes i artesans, tatuadors especialitzats, zona food truck, conferències, exhibicions, concurs cosplay i molts personatges.

Les entrades estan a la venda de forma anticipada en aquest enllaç i també es poden comprar directament a taquilla del Palau Firal i de Congressos de Tarragona els dies 24 i 25 de febrer.

És hora de treure de l’armari la vestimenta de superheroi, l’armadura d’stormtrooper i posar-se-la per a visitar una fira de multiversos.

tro boba fett - Palau Firal i de Congressos de Tarragona