S’ESPEREN 5.000 PERSONES A LA CELEBRACIÓ DEL CONCURS NACIONAL DE DANSA AQUEST CAP DE SETMANA

Avui arrenca el Concurs Nacional de Dansa amb tres dies plens de moviment, passió i emoció per la dansa.

Divendres, dissabte i diumenge s’espera que més de 5.000 persones passin pel Concurso Nacional de Danza que es celebra a les instal·lacions del Palau de Congressos de Tarragona. Una cita indispensable pels amants de la dansa que es ve organitzant a la ciutat des del 2006 i cada any creix en nombre de participants.

En aquesta ocasió seran més de 1.300 ballarins, de més de 100 escoles diferents que participaran del concurs. Un total de 960 actuacions que tindran lloc des de primera hora d’aquest divendres 4 de maig fins a darrera hora de la nit de diumenge 7 de maig.

La ciutat de Tarragona serà la gran beneficiària del CND, ja que com cada any s’han omplert les places hoteleres de la ciutat de participants tant d’arreu de l’Estat espanyol, com de França, Bèlgica i Andorra. Entre els participants trobem també representació tarragonina amb l’escola de ball Scenic Dansa del col·legi Sagrat Cor.

Noves categories

Com a novetat, en aquesta edició dues noves categories. La categoria Diversity, per a persones amb diversitats funcionals, que neix sota el lema “la danza es de todos y para todos”. També s’ha obert la categoria sènior, on trobem un grup de ballet clàssic de Sitges amb participants d’edats compreses entre el 65 i 70 anys.

Campionat Europeu de Dansa

L’Asociación Española de Profesionales Titulados en Danza, organitzadors del concurs CND España, seran els encarregats d’organitzar el Campionat Europeu de Dansa el proper mes de novembre, i han escollit Tarragona i especialment les instal·lacions del Palau Firal i de Congressos de Tarragona per a dur-lo a terme. Orión Picó, coorganitzador dels esdeveniments i vicepresident de l’associació, ha destacat les instal·lacions del Palau firal i de Congressos es el teatre ideal per a poder dur a terme esdeveniments d’aquest tipus i magnitud. Un element indispensable per a poder treballar amb la màxima professionalitat i eficiència en esdeveniments que impliquen un nombre tan elevat de participants i número d’actuacions.

El Campionat Europeu de Dansa portarà participants d’Itàlia, França, Bèlgica, Luxemburg, Anglaterra, Israel, entre d’altres. Una trobada farà créixer la ciutat de Tarragona en més de 4.000 persones els dies 3, 4 i 5 de novembre. En aquesta ocasió es preveu arribar a les 600 actuacions en tres dies.

CND