Tarragona acollirà durant 3 dies del concurs ANAPRODE, a 1.200 participants semi-professionals i amateurs de la dansa que concursaran en la 11a edició d’aquest certànem.

Un any més el Palau Firal i de Congressos de Tarragona serà la seu del Concurs Nacional de Danza para el Apoyo y la Promoción de la Danza en España en colaboració amb la Confederación Nacional de Danza de Francia.

En total prop de 4.700 persones passaran per la ciutat de Tarragona entre participants, acompanyants, jutges i organització. Un gran desplegament  logístic que ja ha omplert gairebé totes les habitacions d’alguns hotels del centre de la ciutat. Aquesta situació és habitual durant la realització del concurs, en l’anterior edició d’ANAPRODE, els hotels de la zona van registrar també una elevada ocupació.

Al concurs Nacional de Dansa participen els ballarins que han aconseguit superar les diverses eliminatòries que s’han realitzat al llarg de l’any en diferents localitats estatals. Entre les escoles participants hi trobem les tarragonines: Scenic dansa, Dansa Montserrat i Artemis dansa, amb alumnes de diferents edats i estils de ball. també participen dues escoles vallenques i dues de Cambrils.

ENTREGA PREMIS anaprode 2008

El Palau Firal i de Congressos és l’escenari escollit per l’organització per a dur a terme el concurs i treballa per assegurar el bon funcionament de l’esdeveniment, complex pel volum de participants.

El concurs va néixer amb l’objectiu i la voluntat de promoure i enriquir els estudis de dansa dels ballarins amateurs i pre-professionals. Dins el concurs de dansa ANAPRODE trobem diferents estils de dansa: clàssica, contemporània, jazz, hip-hop, escola bolera, dansa estilitzada, flamenc i fusió.

A més, els concursants poden presentar-se al concurs amb tres modalitats diferents: en solitari amb una variació, en duet o en grup (de tres a dotze persones). Les edats dels participants estan compreses entre els 8 i els 25 anys i s’han de presentar sempre mitjançant un professor o una escola de dansa.